Η Ευρωσύμβουλοι ολοκλήρωσε ένα πολυδιάστατο και εμπνευσμένο έργο για το πρώτο πιθανό Βιομηχανικό - Τεχνολογικό Πάρκο στο Τατζικιστάν.

Σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους, IASP (International Association of Science Parks and Areas of Innovation) και Crowe ACG, από τον Δεκέμβριο του 2021 επεξεργαζόμαστε το ευνοϊκό περιβάλλον, τις περιφερειακές και παγκόσμιες ευκαιρίες, τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, τις απαιτήσεις της αγοράς, την προσφορά ταλέντων και το ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα ή στις πιθανές τοποθεσίες του Βιομηχανικού - Τεχνολογικού Πάρκου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής μελέτης σκοπιμότητας, που ανατέθηκε από το Ίδρυμα Aga Khan στο Τατζικιστάν. Αυτό το πολλά υποσχόμενο έργο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την υποστήριξη της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή και τη χώρα, σε συνδυασμό με την υποστήριξη του Ιδρύματος Aga Khan.

Η Ευρωσύμβουλοι συνεργάζεται με διεθνείς φορείς ανάπτυξης και παρουσιάζει ενδιαφέρον για την υλοποίηση έργων για την υποστήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης γενικότερα. Η Εταιρεία έχει προοπτικές για την υλοποίηση νέων έργων στο Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Image

Η Eυρωσύμβουλοι έχει αυξημένο ενδιαφέρον για την περιοχή της Κεντρικής Ασίας, καθώς και προηγούμενη εμπειρία. Με το Υποκατάστημα της Εταιρείας που ιδρύθηκε στο Καζακστάν το 2017, ήταν δυνατή η υλοποίηση 2 μεγάλων έργων στήριξης της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας του Καζακστάν (πάνω από 5 εκατομμύρια USD συνολικά). Επί του παρόντος, η Ευρωσύμβουλοι αναπτύσσει μια ακόμη αποστολή για την παρακολούθηση επιχειρηματικών κινήτρων και μη δασμολογικών μέτρων στο Αζερμπαϊτζάν, η οποία ανατέθηκε από το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου και χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη.
 
Το τελικό εργαστήριο που έλαβε χώρα στα πλαίσια του Έργου πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου στη Ντουσάνμπε με την παρουσία κυβερνητικών φορέων του Τατζικιστάν που σχετίζονται με τους τομείς της πληροφορικής, την οικονομική ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την καινοτομία, εκπροσώπους της Έξυπνης Πόλης του Ντουσάνμπε, ενώσεων πληροφορικής και εκπροσώπων εταιρειών πληροφορικής, χορηγούς του ιδρύματος Aga Khan και άλλους διεθνείς χορηγούς. Παρουσιάστηκε η Τελική Έκθεση του Έργου, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωσύμβουλοι, Δρ. Πάρις Κοκορότσικος μοιράστηκε την εμπειρία του σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες δημιουργίας Τεχνολογικών Πάρκων σε απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: https://lnkd.in/egQ57ht9