Το EIT Urban Mobility αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), το οποίο από τον Ιανουάριο του 2019 εργάζεται με στόχο να ενθαρρύνει θετικές αλλαγές στην αστική κινητικότητα και να καταστήσει πιο βιώσιμα τα αστικά κέντρα.

EIT Urban Mobility RIS Hub Greece Logo

Το Urban Mobility RIS Hub στην Ελλάδα ή διαφορετικά ο Περιφερειακός Κόμβος Καινοτομίας για την Αστική Κινητικότητα λειτουργεί ως το «σημείο αλληλεπίδρασης» μεταξύ του EIT Urban Mobility και του δυναμικά εξελιγμένου υπάρχοντος οικοσυστήματος καινοτομίας στη χώρα. Ιδρύθηκε για να συνδέσει το EIT Urban Mobility με το τοπικό οικοσύστημα αστικής κινητικότητας και να ενσωματώσει το διευρυμένο Τρίγωνο της Γνώσης (βιομηχανία, εκπαίδευση, έρευνα και πόλεις) στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως το σημείο επαφής για την ανταλλαγή γνώσεων και τη διαμεσολάβηση σε εθνικό επίπεδο.

 

Image

Οι συνεργάτες του RIS Hub Greece περιλαμβάνουν:

Το Hub εργάζεται με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους καινοτόμους οργανισμούς που επιδιώκουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες, τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους και να συνεργαστούν με πρωτοπόρους οργανισμούς στον τομέα της κινητικότητας. Συνολικά, ο στόχος του EIT Urban Mobility RIS Hub Greece είναι να ενισχύσει τις αλλαγές συμπεριφοράς και να βελτιώσει την ποιότητα της αστικής διαβίωσης προς τη δημιουργία πιο βιώσιμων αστικών χώρων.

Μπορείτε να εγγραφείτε στις ομάδες μας στο Facebook και LinkedIn προκειμένου να μείνετε ενημερωμένοι για τις τάσεις στην αστική κινητικότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε και να δικτυωθείτε με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς της αστικής κινητικότητας, καθώς και με νεοφυείς επιχειρήσεις, πόλεις, ερευνητικούς και καινοτόμους οργανισμούς. Θα μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε και να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες που οργανώνονται σε εθνικό επίπεδο και τις δραστηριότητες του EIT Urban Mobility, συμπεριλαμβανομένων τοπικών εκδηλώσεων, εκδηλώσεων matchmaking, εργαστηρίων, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δράσεων σχετικά με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, όπως προγράμματα accelerator κ.λπ.

 

Το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece υποστηρίζεται από το EIT Urban Mobility, μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.eiturbanmobility.eu.

EIT Urban Mobility Logo