Η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. εδραιώνει την παρουσία της στη διεθνή καινοτομική σκηνή και γίνεται μέλος της Διεθνούς Ένωσης Τεχνολογικών Πάρκων και  Περιοχών Καινοτομίας (International Association of Science Parks and Areas of Innovation – IASP). Αποστολή της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., ηγούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ. Πάρι Κοκορότσικο συμμετείχε στο 40ο Διεθνές Συνέδριο της IASP, μία εκδήλωση υψηλού κύρους που έλαβε χώρα στο Technoport της πόλης του Λουξεμβούργου από τις 12 ως τις 15 Σεπτεμβρίου, 2023.

Image

Το κυρίως θέμα του Συνέδριου, «Μεγα-τάσεις (Megatrends) σε καινοτομικά οικοσυστήματα: Ποιός είναι ο αντίκτυπός τους σε Επιστημονικά & Τεχνολογικά Πάρκα (Science and Technology Parks -STPs) και Περιοχές Καινοτομίας (Areas of Innovation – AOIs);» υπογράμμισε την καίρια σημαντικότητα της κατανόησης και αξιοποίησης μακροχρόνιων, διεθνών κινητήριων δυνάμεων που επηρεάζουν το μέλλον των STPs και AOIs. Εκ φύσεως, οι μεγα-τάσεις είναι διαρκείς, ξεπερνούν τα τοπικά όρια και αποδεικνύονται ανθεκτικές απέναντι σε εμπόδια, όπως διεθνείς πανδημίες και κρίσεις έλλειψης πόρων.

Η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. αναγνωρίζει ότι η προσαρμογή σε αυτές τις μεγα-τάσεις είναι αναγκαία για τη μελλοντική βιωσιμότητα των STPs και AOIs, καθώς διασφαλίζει ότι θα παραμείνουν στο προσκήνιο της καινοτομίας. Ως μέλος της IASP, η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. συμμετείχε ενεργά σε συζητήσεις σχετικά με τον αντίκτυπο των μεγα-τάσεων στις δραστηριότητές της, τις στρατηγικές για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους και τον πιθανό ρόλο της στη διαμόρφωση αυτών των μετασχηματιστικών δυνάμεων.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. συνεργάζεται στενά με την IASP στην ανάπτυξη στρατηγικών και σχεδίων δράσης για νέα STPs και AOIs, με πρόσφατα παραδείγματα τη Σαουδική Αραβία, τη Ρουμανία, την Ανδόρρα και ένα προσεχές έργο στην Κεντρική Αμερική.

Find out more about the Conference here: https://www.iaspworldconference.com/