Στο πλαίσιο του 24ου ετήσιου συνεδρίου της Prodexpo που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. Δρ. Πάρις Κοκορότσικος συμμετείχε σε πάνελ, με θέμα τα έργα ανάπτυξης δημοσίων ακινήτων και αναφέρθηκε ειδικότερα στις παγκόσμιες τάσεις που επικρατούν στην ανάπτυξη των τεχνολογικών πάρκων δυνατότητες που παρουσιάζονται από την ανάπτυξη των τεχνολογικών πάρκων και περιοχών καινοτομίας, καθώς και τις προοπτικές για την Ελλάδα. 

Image

O κ. Κοκορότσικος υπογράμμισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε αρκετά αρχικό στάδιο όσον αφορά την εδραίωση σχετικών επενδύσεων και έργων ανάπτυξης, παρόλο που όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πλέον τη σημασία τους. Τόνισε επίσης, πως το τεχνολογικό πάρκο που αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη (ThessINTEC) θα δώσει μεγάλη ώθηση στο συγκεκριμένο τομέα. Το ThessINTEC θα είναι ένα τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς και θα καλύπτει μία έκταση 760 στρεμμάτων δίπλα στο αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκης.

Η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. έχει πολύχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων για τεχνολογικά πάρκα και περιοχές καινοτομίας σε διεθνές επίπεδο. Η εταιρία έχει υλοποιήσει το σχεδιασμό τεχνολογικών πάρκων και περιοχών καινοτομίας στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Ανδόρρα, ενώ επί του παρόντος υλοποιεί αντίστοιχα κέντρα στη Σαουδική Αραβία (Oxagon) και στη Δομινικανή Δημοκρατία (Punta Bergantín).